lunes, 5 de enero de 2015

La cromatografia

 És una tècnica de separació en la qual els components d'una mostra se separen en dues fases: una fase estacionària de gran àrea superficial, i una fase mòbil. L'objectiu de la fase estacionària és retardar el pas dels components de la mostra. Quan els components passen a través del sistema a diferents velocitats, aquests esdevenen separats en el temps. Cada component té un temps de pas característic a través del sistema, anomenat temps de retació. La separació cromatogràfica s'aconsegueix quan el temps de retenció difereix del de la resta de components de la mostra.
També ho podem definir d'aquesta manera: serveix per separar sòlids en suspensió en un líquid. La mescla de líquid i sòlid es fa girar a gran velocitat en una centrifugadora; d'aquesta manera les partícules del sòlid es desplacen cap al fons del recipient i formen un sediment.
Les mesures cromatogràfiques es realitzen a través d'un cromatògraf. Un cromatògraf pren una mostra química transportada per la fase mòbil (bé sigui un líquid o bé un gas) i la separa com a resultat de les diferents distribucions dels soluts a mesura que passen per la fase estacionària (bé sigui un sòlid o bé un líquid).


No hay comentarios:

Publicar un comentario